Warning: getimagesize(www.schneider-schumacher.de/wp-content/uploads/32.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 819

Warning: exif_imagetype(www.schneider-schumacher.de/wp-content/uploads/32.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 910

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, null given in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 843

Warning: imagedestroy() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 845

Warning: getimagesize(www.schneider-schumacher.de/wp-content/uploads/A_14114_Perspektive01.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 819

Warning: exif_imagetype(www.schneider-schumacher.de/wp-content/uploads/A_14114_Perspektive01.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 910

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, null given in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 843

Warning: imagedestroy() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 845
Projekte | schneider+schumacher

Regensburger Strasse residential building

Berlin, 2014 - 2015
Residential buildings
Competition

The intention behind this residential building in the heart of Berlin was to create a block that redefines perimeter of the urban plot. To achieve this, two volumes of an elongated ‘Berlin apartment’ have been juxtaposed. The plan here is to provide living accommodation fit for the 21st century, with quick routes to the city centre and clear circulation within the building. Moreover, the design augments the existing building with an additional volume, but in such a way that the building has sufficient space around it, acting as a solitary entity in the courtyard and thus drawing attention to it. West-facing living rooms in the ‘new houses’ solve the potential contradiction between personal privacy and living in a densely developed urban context. Due to the north-south orientation of the corridor, which separates the bathrooms and WCs from the living spaces, there is potential for a variety of apartment arrangements on all seven floors. The building’s inclined south façade acts a solar collector, ensuring the existing structures receive daylight. Here the demands of multi-faceted sustainability are reflected in the motto "durable and beautiful". 

Beteiligte s+s Gesellschaften A

Technische Daten:

Typologien: Residential buildings
Vergabeform: Competition
Leistungsphasen: 1
Bauherr/Auslober: private
Bruttogrundfläche: 4220 m²
Nettogrundfläche: 3163 m²
Brutto Rauminhalt: 15520 m³
Grundstücksgröße: 2532 m²
Projekt PDF Download
Projekt teilen:
vorheriges Projekt nächstes Projekt