Warning: getimagesize(www.schneider-schumacher.de/wp-content/uploads/Klagenfurt.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 819

Warning: exif_imagetype(www.schneider-schumacher.de/wp-content/uploads/Klagenfurt.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 910

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, null given in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 843

Warning: imagedestroy() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 845

Warning: getimagesize(www.schneider-schumacher.de/wp-content/uploads/Klagenfurt_3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 819

Warning: exif_imagetype(www.schneider-schumacher.de/wp-content/uploads/Klagenfurt_3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 910

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, null given in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 843

Warning: imagedestroy() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/wp-sunds/wp-content/themes/sunds/functions.php on line 845
Projekte | schneider+schumacher

Living by the lake in Klagenfurt

Klagenfurt, 2016 Laufendes Projekt
Residential buildings

In west Klagenfurt, in direct proximity to Wörthersee and the University, 150 high-end apartments are to be built on the former ÖDK site. In December 2016, the design proposed by schneider+schumacher’s Viennese office won first prize in a competition organized by Riedergarten Immobilien.

The plan consists of four almost identical solitaire buildings, varying only in height: two are eight-storey buildings and the other two five-storey. The first phase involves staggering the new buildings so that the views between them remain unimpeded.

The characteristic balconies that surround them are either projecting or recessed, lending the building its own rhythm. On each floor up to seven apartments are grouped around a central zenithally lit staircase. Apartment sizes range from a 42m² studio up to a 120m² four-room penthouse flat. Key features include modular room organisation and living rooms located on the corners, which provide most apartments with generous living/dining spaces, naturally lit from two sides.

The landscape design by Lindle+Bukor takes its cue from the lakeside setting and besides offering public open spaces also proposes timber jetties and benches.

Beteiligte s+s Gesellschaften A

Technische Daten:

Typologien: Residential buildings
Vergabeform: Competition
Projekt PDF Download
Projekt teilen:
vorheriges Projekt nächstes Projekt